Не тримайте мене

Оксий Ожына
Не тримайте мене за руки,
Не вбивайте у диби ноги,
Не душіть за крикливе горло,
Жили з мене ви не тягніть:



Хочу жити я власні муки,
І топтати свою дорогу,
І пройти до кінця по колу,
І уже на краю ---  згоріть!