Коли я був iще...

Оксий Ожына
Коли я був іще не мертвий,
Коли тримався ще в строю,
Чіпляючись зубами вперто
За мрію спльовану свою,---



Я не вважав себе за жертву,
І почувався, як в бою.
Я гартував характер вперто,
І вірив у зорю мою.



Але втомились руки кволі,
Нестерпно запекли мозолі,
І зуби викришились геть: ----
 
І я не зніс удару долі,
Упав додолу,звив од болю,
Й поцілував ув очі смерть.