Бронислав Май. Именно таким

Глеб Ходорковский
       


        Бронислав Май.

        ИМЕННО ТАКИМ...

     Глеб Ходорковский.


       Прежде, чем осудишь
       и прежде,чем, порицая,
       ты отвернёшься -
       помни,
       что даже теперь
       и именно таким
       любит меня
       Бог.


                *   *   *      


Bronislaw Maj
          


          WLASNIE…

Zanim osadzisz, zanim potepisz
i odwrocisz sie, pamietaj: takze teraz
i wlasnie takiego kocha
mnie Bog.

(Krakow, 1986.)