Хоть на русском я пишу...

Людмила Дзвонок
Хоть на русском здесь пишу,
Украинским всё ж дышу -
Он меня так вдохновляет,
Нежным чувством наполняет!
Вижу мамины уста,
Речь была её чиста,
Пела часто

            "Нічку темну",
Так любила свою землю!.."

Мамы нет, но

           "мову неньки
Чую в вітерці легенькім!
В солов'їному гаю
Пісню вже веду свою..."

С русским говорю по-русски,
Но люблю
            
           "свої  я хустки
З тим орнаментом квітковим!
І онучці колискові
Українською співаю,
Рідну мову прививаю,
Щоб зростила мови плід,
Говорив якою дід!.."

Русским больше я пишу,
Украинским всё ж дышу,

"Бо кохання в серці маю,
До землі, яку плекаю,
І до мови її - пісні!
Не були б часи лиш грізні..."
                19.07.2012
Вдохновение от:http://www.stihi.ru/2012/07/19/3043.
Картина из Яндекса.