Дивлюсь на календар

Клавдия Дмитрив
Дивлюсь на календар, що на стіні,
І бачу там я березня сторінку.
І довшими стають давно вже дні,
Та сніг з дощем ідуть наперемінку.

Так хочеться вже справжньої весни,
Так хочеться вже сонечка і квітів.
Так хочеться зеленої трави
Й весни, що перейде у тепле літо.

А тут у змові часто сніг з дощем,
І вітрюган взяли на допомогу,
Все холодом вкривають, мов  плащем,
В рослинок викликають теж тривогу.

Рости все хоче  й тішити усіх,
І буйно цвітом спалахнуть все хоче.
Але з дощем ще все вкриває сніг
Й зима від нас піти ніяк не хоче.

29.03.2011 р.