Ханва зи рик1 девирдикай

Джарият Магомедова
Незва за фу дад тагузвай
Ам зи къуьл туш зи гъуьрни,
Уьмуьрдикай вучда кузвай
Шадар тийиз гуьгьуьлни.

Ханва зи рик1 девирдикай
Мусибатар аквазвай,
Гьамбар жезва дердерикай
Къен мур ийиз ргазвай.

Жуьреба-жуьр ава гужар,
Къведа кьилел кар, дуьшуьш,
Т1ебиатдин къияматар
Аслу тушир жеда туьш.

Эхи жезвач завай инад-
Куьмек гурай гъуцари-
Хана гадарзавай чагъад
Чандиз кьазвай куцари.

Къе КУЬРПЕЯР ГАДАРЗАВА!!!
ЗИР-ЗИБИЛДАЛ(!!!)ХАЙИБРУ!!?
-Тахсир вуч я?-ялварзава
Гунагь квачир кайибру.

-Вуч я себеб ик1 гадарун
ХАЗ КЪУРТАРИН ХАРАДАЛ?
Вуч я себеб эвез авун
КЪУЖАХ Ч1УЛАВ ЧАНТАДАЛ???

-ДИДЕ!ДИДЕ!-ГЬАРАЙДАЛА,,
-ДИДЕ,ВАХЧУ!- КУК1ВАРДА!,
ВУНА ХАЙИ ВИД Я БАЛА!,-
ШЕЗВА ЧАГЪА КЪАГЬАРДА...

Хъуртарал чан акьалтзава,
Хъуртар ала сузадал,
Арайрава, чал гьалтзава
Куцар терг хьай пакадал.