Як ангельська блищить та сяе криця!

Борис Смыковский
          *  *  *

Як ангельська блищить та сяє криця!
За нас ідуть на темряву у бій.
Негаданий, по серцю вірш пролився,
Краплина крові ангела - тобі.


             

          *  *  *

Є вірші, як танок тіней на стіні,
Є вірші, мов людські долоні,
Що ніжно боронять палання свічі,
Є вірш - спопеляючий пломінь.