Тын калып тор

Разина Кинзябулатова
Арыганда беркон  чаба-чаба,
Тормышыннын авыр юлыннан,
Бастырганда беркон донья малын
Йота-йота юллар тузанын,
Иннэренне зур таштай,
Кайгы хэсрэт басканда,
Кайнаганда ачуларын
Каты бэгырь  ачы язмышка,
Калганганда да юл чатында
Аптырашта,сайлау алдында,
Ан эйткэнне тынламыйча,
Тез чуккэндэ хисен каршында,
Абынганда торып басыр,
Хэл тапмасан тэнен-жанында,
Авыр чакта кинэш бирер
Булмаганда кешен янында,
Ялгыз калган,бэргэлэнгэн
 Кораб кебек  калсан югалып,
Ялгыш кына уйламыйча,
Хата юлдан китсэн югалып,-
Тын калып тор… Бер минутка.
Кузен тобэп топсез куклэргэ,
Утны йотып эчкэ « Сабырлык,- дин,-
Сабырлык бир, Аллам, тузергэ!..»
                2003