Календар

Светлана Кужильная
               

У нашiм мiстi кожний рiк
Все зменьшуеться друзiв фронтових
I склалось так, що я до друга фронтового завiтав
Побачив випадково колекiцю цiкавих справ.

Насамперед, за рiзнi роки були календарi
 I я спитав: « для чого це вони тобi?»
Вiн посмiхнувшись, лагiдно сказав:
«Що в них закономiрнсть винайти бажав…

Тепер заняття це облишив,
Переконався, що воно лишне,
Лежать у мене на столi календарi,
Як загадка минулой старини.»

I всетаки хотiв би знати я на милiсть,
Чи е в життi якась закономiрнiсть?
Наука видала законiв силу в свiтi,
Не просто розiбратися, як в ньому жити.

То прошу: цей календар вiзьми!
Вiн «Добре сем”я» - назву мае,
Розумно визначенi тут шляхи
На кожний день, який вiн сповщае!

Пiщанський Вiталiй Iванович