Так пить или не пить...

Фан Фей
Так пити чи не пити? Мимоволі
Сусіда пригадав, що п”є без балачок.
О, ці страшні випробування долі…
А може перейти на молочко?

Вживанню алкоголю край покласти:
Гудбай горілка, пиво та вино!
Та хіба можна в себе щастя красти?
Кефірчик пити? Грати в доміно?

Про самогон забути? Вмерти краще,
Аніж думок жахливих забобон.
Нестерпний біль пронизав серця хащі:
Чи я здурів, Чи все це просто сон?

На що, скажіть будь ласка, буде схоже
Життя злиденне з сотнями турбот,
Коли щодня тверезими очима
На світ почне дивитись наш народ?

Вантаж земної суєти придушить,
Зітре, розчавить, знищить без жалю…
Я, щоб не сталось цього, пити мушу
І дулі тицять клятому життю!