Байки обрАзи не несуть...

Лариса Лорнет
               БайкИ обрАзи не несуть
               Вони лише озвучують, що бачать,
               Сторiн життя відображають суть,
               З часів Сковороди така їх вдача…

               Отож, послухайте
               від Зайки–байки
               Комусь вони – свербіж,
               А іншим – помагайки.

                _________________

Душа царя була убога –
Прямий нащадок від Мазоха...

Задумав  цар згубити вроду,
Перлину кинувши у воду.

Йому на те мудрець шановний:
«Твій вчинок геть необгрунтовний!

Вона занадто дорога,
такій аналогів нема!

Вже кажуть, що ти з`їхав з глузду,
Здійснивши незаконну помсту.

Верни перлину і молись!
Бевзь дмухнув воду і… – втопивсь!
                __________

            Таке в нас щастя, - як у бусла.
            Все повертає в своє русло.
            Лиш тим вдається його мати,
            Хто вміє помсту вгамувати…