Вiтерець

Лариса Лорнет
По суботам і середам
Походжає очеретом.

В інші дні відпочиває,
Сонцю спеку дозволяє

Хто він, діти? «Вітерець!»
зводить жар на манівець.

Влітку дмухає на воду
І несе нам прохолоду.