Любимое

Мироненко Сергей Минск -2
                По мотивам произведения
                http://stihi.ru/2009/06/19/7189
                Обичане
                (Мария Магдалена Костадинова)


Все още
бродят нощем
мислите ми босоноги
по онзи бряг
от плаха нежност
останал недолюбен,
в жаравата
на болката облечен
на залеза
горещ и тъжен…

а утрото
така красиво,
по-истинско от всякога
отмива
с бисерна роса
тъгата
и стъпките несбъднати
отново заличава
с мигове във бяло
светлината...
=====================

Любимое
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"

Всё также
бродят ночью,
как когда-то,
те мысли
босоногие мои
по углям
догоревшего заката,
где берег
горем раненной
любви…

а утро
красотой своей
жемчужной
отмоет от печали
небеса,
и зачеркнёт
той боли след
ненужный
искрящаяся
светлая роса…


 25.06.2009