Мечты о тебе

Мироненко Сергей Минск -2
                По мотивам произведения
                http://stihi.ru/2009/06/15/6467
                Мечти за теб
                (Мария Магдалена Костадинова)
Как искам
да видя очите ти,
изгряващ
светликът,
когато към теб се
затичам…

как искам
да чуя гласа ти,
извор
бълбукащ,
когато ми казваш…
Обичам…

как искам…
да усетя ръцете ти…
милувка
от полъха топъл
край мене
притичал…

как искам…
ала само облакът бял
с устни от дъжд
ме целува
от небето
надникнал…
=======================

Мечты о тебе
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"

Мечтаю…
чтоб из глаз твоих
напиться
тепла и света,
бросятся к тебе
шаги мои…

мечтаю…
слушать пение криницы,
когда, как ручеёк,
ты будешь тихо
говорить мне
о любви…

мечтаю,
что твоих ладоней пламя,
горячее дыхание,
коснётся,
и лаская
и маня…

мечтаю…
но пока дождя губами
лишь облако небесное
целует,
молча глядя
на меня…

17.06.2009