Ночное таинство

Мироненко Сергей Минск -2
                По мотивам произведения
                http://stihi.ru/2009/05/30/6159
                Нощно тайнство
                (Мария Магдалена Костадинова)

Бавно
спуска се нощта
и търкулва здрача,
там,
във края на деня...
бели мисли
пеперудени
заспиват кротко
в слънчогледите

и сънуват спомени
за нежни мигове
отронени,
скрити в тъмнината
на поточето
във ромона...
греховни
тихи стъпки
се спотайват
във предчувствие
за нежни
нощни тръпки...

а полъхът
играе на любов
с мислите копнежни
и пак
ражда се живот...
отново
в капчици роса
се къпят
слънчогледите...

във светлината
на деня
излитат
мислите ми нощни
пречистени в съня,
като
нежни бели пеперуди...
=====================

Ночное таинство
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"
 
Плавно
опускается ночь,
и прозрачные сумерки
здесь,
на границе дня…
мысли
белой бабочкой прочь
на подсолнуха блюдо
уносят меня,

грёзы
о мгновениях нежных
тают,
прячутся в темноте,
струящейся
в ложь…
тайным
и греховным шагам
отдаюсь,
предчувствуя
нежную
дрожь…

сполох
захватил,
играя в любовь,
все мысли мои,
и  знаю - жизнь победит…
снова,
искупавшись в каплях росы,
на меня
подсолнух глядит…

в свете
приходящего дня
полетят мои мысли,
очищены в снах,
словно белых бабочек стая,
порхая
на нежных крылах…

10.07.2009