Ты это...

Мироненко Сергей Минск -2
                По мотивам произведения
                http://www.stihi.ru/2009/09/04/2280
                Ти си...
                (Мария Магдалена Костадинова)


Ти си добър,
моята тиха топола.
Бели звезди
от небето ловиш
и кичиш косите ми
с цветята на Бога.


Прошумяваш,
разлистен от вятъра
и всяко листо
целува луна от сребро,
изгряла в душата ми
светла и бягаща
нататък, към изгрева
над моята тиха топола.

Като жарава
от слънчева истина
ще изпия здрача,
за да разбереш
колко много съм твоя...
========================

Ты это…
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"

Ты это –
добрый, тихий тополь мой.
Укрывшись звёзд
метелью неземной,
моих волос чарующее пламя
ты украшаешь белыми цветами
от Бога.

Ты шелестишь,
листаемый ветрами,
и каждый лист
серебряными снами
луна целует,
светом восходя,
и над тобой из лунного дождя
дорога.

От солнца
жар прозрения придёт,
от сумерек просушит небосвод
и нам откроет правду бытия –
что я совсем твоя…

09.09.09