Осiнь

Тарас Леонидов
Мамо! Я тихий-тихий…
Пролетіли буремні дні –
І, мабуть, нема вже лиха,
Яке б допекло мені.

Зашаруділо вже листя
Осінніх сумних вітрів;
Мені не знайти обійстя
Премудрих моїх дідів.

Та швидко минає осінь,
Осіння нудьга мина,
Минають осінні роки,
Весна – виринає у снах.

Улюблена пора року –
Крадеться пухнаста зима:
Рипітиме сніг від кроків,
І сонце зійде на димар…

Мені, мов в дитинстві, любо
В яскраві зимові дні.
Матусю, моя голубо!
Ти знов заспівай мені!

У печі тріщатимуть дрова,
І вогник покаже язик,
Зітхне у хліву корова…
Щось ранок раптово зник!