Коли цвiтуть каштани

Оксий Ожына
О тій порі,                коли цвіли  каштани,
Ти не згорів,             ти вибрався  живим
Із полум'я.                Весь  у пекучих ранах
Поник,зів'яв,             і посірів, як дим.



Та глянь-бо: знов      цвітуть твої каштани,
Немов-би зло            розвіялось,як дим.
Невже тобі                боліть  не перестане,
Невже   ти вже          не будеш молодим..?!