Сонет Я спомином соб лиш серце краю...

Владимир Дудка
   СОНЕТ
Я спомином собі лиш серце краю
Коли один у нашому саду
Сновидою в снігах густих бреду,
Чи привидом стою серед розмаю.

Там яблуко твоїх гарячих губ,
Спокусою непізнаного раю,
Знов маревом навіяним зринає,
Пекучу в кров вливаючи жагу.

Нам сказано, і в тому правди сила:
Жадать дружину ближнього то гріх.
А я жадаю і не каюсь мила.

Твого едему звідавши поріг,
Чи ще ввійду коли до раю тілом?
Та душу вже від пекла не вберіг.