Украина

Тимофей Аксёнов
Куди тримаєш шлях свій, Україно?
Де новий дім для себе ти знайшла?
Чому забула ти свою родину,
Від неї так далеко відійшла?

Невже чужі моря і океани
Рідніше та дорожче від Дніпра?
Невже тебе коли-небудь хтось стане
Любити також сильно, як сестра?

Ти свій початок не шукай у Львові,
Бо з Києва пішла твоя земля!
Забудь про зрадників і згадуй про героїв –
Про тих, кому дорожче за життя!

Ти пам’ятай про своє справжнє ім’я:
Куди б твоя дорога не пішла,
Не забувай, що ти – Малоросія,
Що Мати-Русь навіки в нас одна!