Я в весеннем лесу пил берёзовый сок. English

Эдуард Лейтман
http://www.youtube.com/watch?v=fx441CRiJDo
http://www.youtube.com/watch?v=e5JiihPp2IU

In a forest in spring I have drunk the birch juice.
I have slept with my songstress and loved her a lot.
What I valued I've lost, what I saved I’ve misused.
I have known good luck but the joy I have not.

Like in autumn a leaf I have flown the globe
Changing places and names and old faces as well.
I have fallen from cliffs and have climbed a steep slope
Where light doesn’t shine in surrounding hell.

And the cigarette butts I have tossed overboard
Cursing beautiful islands unknown before,
And Brazilian jungles which will be explored,
And unfinished yet lines that are torn on a floor.

Should I cross my lifetime and restart from the start?
Should I fly to my dearest songstress again?
But we have been so much from each other apart
And attempts of restoring would only cause pain.


слова М. Ножкина, музыка Е. Аграновича

Я в весеннем лесу пил березовый сок,
С ненаглядной певуньей в стогу ночевал,
Что имел не сберег, что любил - потерял.
Был я смел и удачлив, но счастья не знал.

Был я смел и удачлив, но счастья не знал. 
И носило меня, как осенний листок.
Я менял города, я менял имена.
Надышался я пылью заморских дорог,
Где не пахли цветы, не светила луна. 

И окурки я за борт швырял в океан,
Проклинал красоту островов и морей
И бразильских болот малярийный туман,
И вино кабаков, и тоску лагерей. 

Зачеркнуть бы всю жизнь да с начала начать,
Полететь к ненаглядной певунье своей.
Да вот только узнает ли Родина-мать
Одного из пропащих своих сыновей? 

Я в весеннем лесу пил березовый сок,
С ненаглядной певуньей в стогу ночевал,
Что имел не сберег, что любил - потерял.
Был я смел и удачлив, но счастья не знал.