Стрiха

Натко Катапуся
Ой, спіткало мене лихо:
Поїхала стріха.
Кому скажу - всі сміються,
Мені ж не до сміху.
     Гоп, я-ха, я-ха, гей,
     Мені ж не до сміху.     /2 р.

Закінчилася солома
Коня годувати.
Не було никого вдома -
Втяг коня на хату.
     Гоп, я-ха, я-ха, гей,
     Втяг коня на хату.     /2 р.

Не дає мені корова
Молока на втіху.
Не було нікого вдома -
Втяг її на стріху.
     Гоп, я-ха, я-ха, гей,
     Втяг її на стріху.     /2 р.

Дощ іде у мене вдома
Людям на потіху.
Якщо вам таке знайомо -
Залатайте стріху.
     Гоп, я-ха, я-ха, гей,
     Залатайте стріху.     /2 р.


(Поётся на мотив "коломыйок")