Э. Дикинсон. 67. Success is counted sweetest

Ольга Денисова 2
67

Успех тому всех слаще,
Кому не дан успех.
Сжигаемому жаждой
Нектар насущней всех.

Кто в воинстве пурпурном,
В руке держащий флаг,
Осознает  победу
Так ясно, полно, как

Поверженный, чье ухо
Изнемогло, ловя –
Все глуше – клик  триумфа  –
Все дальше от себя?..


67

Success is counted sweetest
By those who ne'er succeed.
To comprehend a nectar
Requires sorest need.

Not one of all the purple host
Who took the flag to-day
Can tell the definition,
So clear, of victory,

As he, defeated, dying,
On whose forbidden ear
The distant strains of triumph
Break, agonized and clear.