Восень дыхае на ладан...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Восень дыхае на ладан,
 Тленнем шоргае ля ног,
 Змізарнелым лістападам
 Бальзаміруе мурог;

 Зацярушвае імгою
 Несуцешнага дажджу,
 Спарахнелаю тугою
 Ціха спойвае душу;

 Плача слотаю бяссоннай
 Па-над прывідамі тла
 І рыхтуецца да скону
 Аслабелага цяпла:

 Прысыпае пудрай белай
 Шаты дрэваў дзе-нідзе,
 Па зямельцы скамянелай
 Шэрань ценямі кладзе;

 Дачакаўшыся да сцюжы,
 Гаспадарыць уначы:
 Лёдам шкліць акенцы-лужы,
 Баючыся знемагчы.

 А зрання, зірнуўшы хутка
 На абцасікі кабет,
 Першым саванам бялюткім
 Супакойвае сусвет.

 8.11.2011