Вмирала двiчi

Елена Каминская7
Вона    вмирала  двічі   у   житті.
Один,   коли   душа   була   розп’ята,
А   тіло,   ніби   вдарили  об   грати.
Він   все  сказав,   та   не   казав:  «Прости».

Не    щезла,   та   рубці   іще  пекли.
Щосили,   день  у    день.    Вже  не  кохала,
Та,   думки  ті  від   себе  швидко  гнала,
Бо   чорні  ночі   разом   все   ж  звели

На   дотик   вся  тремтіла   від  страху,
Корилась   і   чекала   сну  до  ранку.
Лиш  згадки  про  кохання   на  світанку,
Тримали,  щоб   не  жити   у   гріху.

Ішли  роки,   втрачала  серця  край
У  прірві.   Не  простила,   смерть   скосила.
Так  за   кохання   душу   розчавили,
А    з  тіла   йшло  останнє:    «Все,   бувай…»

(30.04.12)