Каламбур на беларускай мове - 9

Леонид Ганчаров
Выпадак каля алеi

Гляджу я на прыгожую АЛЕЮ,
А хтосьці на асфальт наліў АЛЕЮ...
Забыўся, паслізнуўшыся, ПРА  КЛЁНЫ  -
Ляцяць мае пагрозы і ПРАКЛЁНЫ.
*****
Случай у аллеи

Смотрю я на красивую  аллею,
А кто-то на асфальт налил растительного масла...
Забыл, поскользнувшись, про клёны -
Летят мои угрозы и проклятия.