В лесу стихи моего отца

Тэхон
В лісі

За вітами буйного дуба
Сховалася неба блакить.
Чуть вітер в кущах шарудить,
Як сукнею дівчина люба.
Просіяне сонце крізь гілля
Траву освітило й лягло
Промінням ясним на стебло,
На кучері пишного  зілля.
В цей час молода полуниця
Рум`янцем дівочим горить.
І сонячним соком кипить
Вся свіжість її краснолиця.
Дивись, ось росте сироїжка,
І квіти цвітуть, де не глянь,
І ясно усе без питань,
Куди привела нас доріжка.
Збираймо ж мої полуниці,
Я ягоду перший знайшов !
У захваті піниця кров,
Співаєм ми всі, наче птиці.





м.Вiнниця                Валентин Тишечко
29.06.1940 р.                Обласна газета «Молодий бiльшовик»