***

Галина Танай
Я деруся нагору, як всякий нормальний черв’як,
прориваю кільце із хвостів,і, хапаючи промінь,
темним оком вдихаю асфальт.
переповнений дощ
під сорочку вливається гноєм
і тиснеться в пори.
переповнене все
вивертається швами трава
під металом ножа і брудною вагою підошви.
переповнений рот,
із зубами змішались слова,
обпікаючи ясна,
закушене рвучи волосся.
переповнене все -
гума з пластиком глушать мій крик -
надто щільно кричить
кожне перше придавлене горло .
застигає і твердне
останнього виходу стик,
замикаючи зашморг
шершавого-потертого кола.
Я деруся назовні – зі мною деруться слова,
перешептані букви папером повзуть із кишені.
я повзу серпантином в провулки
привіт
я жива
я занадто солоно і швидко вливаюсь  у вени
Я деруся назовні – зі мною деруться слова,
я занадто ретельно і тонко промелена в жорнах
я чорнило
я звук
я у шкіру вдрукований знак
я пряду у цій тиші німе обеззвучене порно