заспiвай менi, хлопче...

Яна Барк
заспівай мені, хлопче,
заспівай, орел мій юний,
нехай кінь твій землю топче,
і нехай говорять люди…

та постій біля криниці,
як колись перед війною.
згадай смак паляниці
й не водися з журбою.

ти горітимеш у битвах,
виживатимеш роками.
божевільна ця гонитва,
вся оспівана смертями.

я чекатиму в хатині,
вибухатимуть мости…
та й зрадію, як дитині,
коли вернешся з війни.

ой, нехай усе палає –
відбудує знов і знов.
й соловейко заспіває
про незламну цю любов.