Колядки на селi

Лисняк Лидия
Тiльки снiг заскрипiв на морозi,
А Рiздво вже стоiть на порозi.
Де вiконечком свiтиться хата –
Колядують маленькi хлоп’ята.
Їм виносят цукерки, горiхи,
А хлоп’яткам це радiсть i втiхи.
Так юрбою не знаючи втоми,
Колядують вiд дому до дому.
А вже згодом у кожної хати,
Парубки колядують й дiвчата.
Скрiзь лунають колядки веселi –
Так шанують це свято на селах.
В тих колядках з Рiздвом поздоровляють
Iiсуса Христа прославляють.