Щасти тобi Боже, моя Украiна

Лисняк Лидия
Де з вiтром про щось розмовляють тополi,
Намистом червоним палає калина,
Що сталось з тобою моя Україна,
Бо чутками краеться серце до болi?

Коли над селом пролiтали лелеки,
Зажуренi бачили бiлiї хати,
Чи пiсню веселу спiвають дiвчата,
По той бiк вiд мене далеко-далеко?

Там соняшник жовтий цвiте понад тином,
Там очi у неба блакитнi такiї,
Щасти тобi Боже, моя Україно,
Бо я повернутись не маю надiї...