Апошнi лiст...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Апошні ліст
 На дрэве сіратлівым,
 Бы на ўспамін
 Аб летняй цеплыні,
 Танцуе твіст
 З вятрыскам трапятлівым
 Пад енк галін
 У хмарнай вышыні.

 Яго далонь –
 Хістальны знак надзеі
 І прагі жыць,
 І крохкасці жыцця –
 Нібы агонь
 Душу ў зазімку грэе,
 Хаця й дрыжыць
 Над рэшткамі быцця.

 Ды ў нейкі дзень
 Асенняй  стылай слоты
 І ён зляціць
 Пад ногі мінакам –
 У змрочны цень
 У зеўру адзіноты.

 І не змяніць
 Нічога ў гэтым нам…

15.11.2011