На дорозi при морозi

Лисняк Лидия
Все жартував зi мною, розмовляв
Високий, незнайомий, сiроокий
– Чи не замерзла дiвчино? – спитав
Там на дорозi у мороз жорстокий.

Кого вiн кличе? Тiльки не мене...
Навiщо дiвчиною називає знову?
То щось веселе скаже, то сумне –
Так по дорозi ми вели розмову.

Не знаю, чоловiче, хто ти є?
А думати не хочу помилково.
Ти жартом серце вiдiгрiв моє,
Тобi спасибi щире за розмову.