Рута-мята

Лисняк Лидия
Бiлим цвiтом пишним
Там, де рута-м’ята,
Зацвiтали вишнi
Пiд вiконцем хати...

А коли за обрiй
Сонечко сiдало
”Добрий вечiр, добрий” –
Я тобi казала...

Очi твої карi,
Сам стрункий, вродливий
Ти казав, що в парi
Будемо щасливi.

Я тодi радiла.
А чому? Не знаю.
Щастя улетiло,
Та й досi лiтає...

Чи бiлiє хата
Досi на Вкраїнi,
Там, де пахне м’ята
З рутою в долинi?