Добрим словом в рiднiй сторонi

Лисняк Лидия
Немов хмаринки проминають днi,
Чому здаеться iнодi, не знаю
Що добрим словом в рiднiй сторонi
I ти мене коли-небудь згадаеш.

Тодi згадаеш, коли в серце сум
Прийде вiд слiв недобрих, чи обману,
Я серце вiдведу вiд тяжких дум
I розстелю їх на полях туманом.

Чи зiйде тодi сонечко, чи нi
Коли прийду я спогадами знову,
Нехай для тебе в рiднiй сторонi
Заграе в небi фарба веселкова.

Нехай почуеш жайворонка спiв,
Якого ти сказав – давно немае
Нiяких не потрiбно серцю слiв,
Коли воно про мене нагадае.