Iвана купала

Лисняк Лидия
Пiд вербою у ставочка –
Iвана купала,
Там дiвчата на вiночках
Пiд вечiр гадали.

Всi гарненько посплiтали
Iз квiток вiночки,
Кожна собi загадала
Й кинула в ставочок...

Несе вода ромашковий,
Тихенько, легенько,
А рожевий з волошковим
Теж плывуть близенько.

Гей, дiвчата, чий той бiлий?!
Не пливе, а кружить –
Покохае когось милий –
Весiлля одружить.

А чиї пливуть там трое?
Один заплутався,
Мабуть хтось iз нас старою
Дiвкою зостався?

Там рожевий наче п’яний
На бiк похилився,
А дiвоче серце в’яне –
Хоч би не втопився.

А по той бiк регiт, гомiн –
Парубки гуляють.
Сонце шле останній промінь,
За гору сiдає.

Гей! До нас iдiть, дiвчата!
Ми вам погадаем:
З ким, кому, коли вiнчатись –
Ми вас краще знаєм!