За туманом моя Украiна

Лисняк Лидия
Зацвiла понад яром калина
         Заспiвали тополi пiснi,
За туманом моя Украiна,
         Чом приходиш тепер у вiснi?

Де струмочок збiгае веселий,
         Попiд верби упав холодок,
Там чекае старенька оселя,
         Що сховалась в зелений садок.

Розмовляйте з вiтрами тополi,
         Днiстер хвилi неси в далечiнь,
Не заплач тiльки серце вiд болi,
         Не закрий лиш вiконечко тiнь.