Вiтрильник долi...

Борис Смыковский
                *    *    *

Вітрильник долі,  білий  пілігрім,
Летить Голландець
                в  місячному  сяйві.

          
 



                *    *    *

- Я  -  блискавка пронизуюча хмари!
Да Вінчеві два з  дерева  крила
Знов  чоловік  над  прірвою розправив,
І знов  пітьму і  смертний жах дола.
І  що йому  весь  світ  цей  недолугий,
Далекий  грім - лиш поклик
                в височінь.
Але  чому молитву шепчуть  губи?
                Останній  крок  лишилося  ступить.