Торгуе бабця

Оксий Ожына
Торгує бабця смаженим насінням 
("Сємєчки"  буде по-городському):
Набила ділом цим собі оскому,
Нема у неї  невезіння
Чи невдачі,
Бо бабця вже ціну мідЯччя
Захоче -- відрізнить по дзвону,
Чим дзвін  грубіший,--
Мідяк тим більший...
І все у бабці  по-закону.



А рядом бавиться онучка,
Трьох літ чи чотирьох дитятко,
Малесенькі невтомні ручки
З мішечка набирають  в склянку
Зернятка ---
А покупцям не видно спину....



-- Нема ж куди подіть дитину,
Невістка на роботі;
Син також на роботі;
В садочок завела б охоче.--
Мала не хоче..!



Взяла з собою,що в цім грішного?
А вже дитя таке потішне,
Таке хороше,
Натішитись не можу!
За кожним покупцем воно у вусі,
Питається завбачливо:
--- Бабусю!
А той он дядя
                дав нам
                гроші ?