Руки наших мам

Анатолий Павленко
Вітер  долі  пожене  до  прірви –
Мама  втрима,  з  пащі  лиха  вирве,
Бо  що  є  міцніше  материнських  рук?

Часом,  холод  пройме  душу  в  тузі –
Вмить  зігріє  дотиком  матуся,
Бо  що  є  тепліше  материнських  рук?

Лагідно,  буває,  мама  лиш  погладе –
І  дитя  в  знемозі  посміхнеться  радо,
Бо  що  є  ніжніше  материнських  рук?

Всім  здобуткам  нашим  запорука –
Найрідніші  в  цілім  світі  руки,
Руки  наших  милих,  ніжних  мам.

То  ж,  чи  можна  не  любить  їх  нам?