Таралыштык калага

Ямалеев Марс
            ( ачу белэн тугел ,шаярып)

Кугэрчендэй   хавада ,   Таралыштык   калага.
Авылларны ятим итеп
Киттек яшэп калырга,
Без  кайтырбыз   кунакка , туып ускэн тобэккэ.
Ж.анда сагышларны  басып , яшэргэ  коч кирэккэ.

Кайтабыз  похтэ  киенеп , Кучтэнэчлэрне  алып.
Ата- аналар   соенеп
Каршылыйлар  шатланып.
Без  кайтабыз  кунакка ,  туып ускэн тобэккэ.
Авылдагы “кучтэнэлэр” калада бик кирэккэ .

Сагынабыз   авылны ,  Дусларны  туганнарны.
Лэкин  авылда  эшлэргэ ,
Калмыйбыз без   яшэргэ.
Кайтабыз  кунакка  гына , туып ускэн тобэккэ.
Авылларда калып булмый, каладагы  рэхэткэ.
 
Авылдагы  ж,ир  эшен , Эшлэсен  башка  кеше
Татыйбыз  ускэн ж,имешен ,
Ташымыйча  тиресен.
Без  кайтабыз  кунакка  саф  хавалы  тобэккэ
Су  коенып  хэм кызынып   ял итэргэ   кирэккэ

Кызлар   китэ   авылдан ,Егет   эзлэп  каладан.
Табышалар  мен,  арадан  ,
Егете  дэ   авылыдан.
Без  кайтабыз   атна  саен ,  туып ускэн авылга.
Ярдэм  килэ  авыллардан , кавышсакта    калада. 
 
Тормыш  мэшэкэте  белэн ,Авылга    кайту   сирэк
Кала  кешесе  мин диеп ,
Яшибез  инде  димэк.
Без  кайтабыз  авылларга , кала  кешесе булып.
Авылларда  калганнарны ,  йорибез  шаккаттырып.
 
Олыгая   бару   белэн ,Сагну  хислэре  арта
Уйландырып  сагышлардан ,
Кайту  юлына  тарта.
Барыбызда без  кайтырбыз   ,  тормыш  юлларын  утеп.
Кемдер  якты коннэр котеп, кемдер  мэн,ге   юл  китеп.
                (01.04.2012г.)