Радiймо, бо Весна!

Валео Лученко
Перші фіалки на засміченому газоні – символ весни, що нагло вривається
в наші закіптюжені міста, яким так пасує брудне міжсезоння.
Її не зупинити.
Хіба могли спинити вмовляння, чи погрози того дивака на віслючкові,
що з Вічності вийшов лише на часину,
щоб заспівати осанну весні та Сину Людському в собі...
........................................................
Вербові котики, пальмове гілля.
Підем на весілля, підемо на свято!
Ти бачиш земля проростає травою.
Комиш шелестить і спадає вода,
росте татариння та Місяць росте Молодик
і кров зашуміла у грудях та вухах
дівиць, молодиць і слухає пісню Джмеля наш Господар,
радіє творінням, дарує погоду та крашанок жде у неділю...
Ви яйця купили щоб їх малювати?
Ви в хаті? Ви вдома?
Всесвітняя втома-зневіра - сьогодні марниця!
Сьогодні у дзьобі Жар-Птиця нам зоряну гілку принесла.
Радіймо, бо Весна!