Свiт...

Людмила Дзвонок
               Відгук на:http://www.stihi.ru/2012/03/02/4002 -
               Тут взята i картина.

Квиток в минулий світ -
Картина, де дівчисько.
У грудях так болить...
Нещасне те буття!
Воно тут на картині
Переді мною, близько.
Ця дівчинка жадала
Другого би життя.
Опухлі оченята,
Ніякої усмішки,
А руки? Ці прожилки?
Тяжкий холодний світ...
Для когось він холодний,
Для когось теплий, дзвінкий -
В веселощах проходить,
А тут на серці гніт...
Квиток в минулий світ?
А наше сьогодення?
Я вчора у провулку
Побачила хлоп'я.
Такі, як на картині,
Дорослі оченята...
У смітнику шукало
Чогось би для життя.
Ох, доленьки людськії!..
Хотілося б надії
Для отаких маленьких-
Дорослих дітлахів!
Не тріпотіли б вії,
Здоров'я було б в тілі,
І з вуст таких дитячих би
Веселий спів летів!..
                10.04.2012