Красавiцкi снег. Апрельский снег

Надежда Верас
            
                стихи на белорусском языке
            
            Пер’ем…
            белым пер’ем высцiлае снег зямлю,
            Я лаўлю яго рукамі і дзіўлюся –
            Снег з мяцеліцаю ў красавіку?!
            Я яму з усмешкай пакланюся….

            Белізной засыпаў вуліц  чарнату,
            Стомленых працяглаю  зімою,
            І карункамі захутаў усю вярбу,
            Шапкі белыя надзеў усім таполям.

            Белы снег сярод красавіка,
            Белым дзівам заглядае ў вокны,
            Лёгкім мільгаценнем матылька,
            Ён павек кранаецца лагодна.

            Час нядоўгі гэтай белізны -
            Мо, да раніцы, яна ўжо растае…
            Напазычыла зіма дзён у вясны,-
            Нас з табою, ну ніяк не пакідае!

                красавік 2012 г.

      © Copyright: Надежда Верас, 2012
    Свидетельство о публикации №112040912047
               

Моя огромная благодарность поэтессе Ольге Сафроновой http://stihi.ru/avtor/safoi, которая сделала замечательный перевод моего стихотворения на русский язык:

                АПРЕЛЬСКИЙ СНЕГ

            Пёрышки…
            Белы пёрышки летят, на землю стелются.
            Снег... Ловлю его в ладони, удивленно:
            Чудеса! Метет апрельская метелица…
            И с улыбкой снегу я творю поклоны.

            Снег кокетливо припудрил черноту
            Утомленных зимних улиц. И умело
            В кружева укутал вербы наготу,
            Выдал старым тополям по шапке белой.

            Удивительно! Весной, в апреле – снег!
            Белым роем за окном клубится,
            И, легко-легко касаясь век,
            Мотыльками снежными кружится.

            Жить недолго этой нежной белизне,
            Потемнеет, а к утру совсем растает,
            Отдает весна на время дни зиме,
            Та берет, но все назад не возвращает.