Ако има Господ... Питам го Него!

Асен Стефанов
Обичам да летя,обичам да пея,
Обичам да пиша стихове.
Господи-ако Те има-Тебе питам:
Нали това не    са грехове?

Обичам да работя,да създавам,да творя.
Господи-ако Те има-Тебе питам:
Да създаваш блага за всички хора,
Грях ли е това?

Обичах жена си ,децата и внуците обичам,
Обичам и Раиска-таз добра душа.
Господи,ако Те има-Тебе питам:
Да обичаш - грях ли е това?

Нападна ме коварна болест-
Понякога от болка крещях.
Казваха ми-търпи и ще си спасиш душата!
И аз търпя, търпя търпя...

05.04.2012                Асен