is ki ar miTxres, rom tyuilia es siyvaruli

Юна Шапатава
is ki ar mitxres, rom tyuilia es siyvaruli
da WeSmariti siZulvilis anti sadRac sisxlad migubebs...
is ki ar miTxres, rom Seuvali sulis patroni xar
da Seni grZnoba me gamagiJebs....
maTrobs, masustebs, maRrCobs da matirebs...
miyvarxar? mZulxar? miTxari ra mWirs....
miTxari, Torem maT es ar miTxres,
ar miTxres rom Sen geTqva, egov wuTieri qmris...
qarebs gavatane Cems Cremlis margalits...
sxvas movuyvebi Sens nanatr sityvebs...
miTxres miyvarxar...
miTxres, sors napirs, Sors napirs
Sevicnob Sens Tavs, Cemi suliT nafics....

is ki ar miTxrs, ar miTxres amaT...
rom myvarebixar odesRac, maSin,
roca Sen Cemi iyavi sulis...nawili...
me ki viyavi Seni wamis wami....

da myvarebixar, ki, myvarebixar da myvarebixar odesRac, maSin,
roca morCa es boirbalT-bruneba da cdunebaSi gagcvale, maSin...

amitom axla ar miTxres, ara...
rom isev gZulde, me ki miyvarde...
da davitanjo aTvlebiT wamis...
Sen ki usityvod me miyurebde...
ar davijereb, rom sul gavida
is maradiul mtverTa mtverebsi...
minda gaxsovdes wamTa srialSi
da minda movkvde me Sens ferxT da Sens xelebSi..........

iuna SafaTava
marti, 2012