Коли покину скоро

Оксий Ожына
Коли покину скоро білий світ,--
А вже на те поважні є причини!--
Хай тихо схлипне яблуневий  цвіт,
І зронять вишні пелюстки-сльозини.


Хай сивий сад торкнеться за  вікном
Краплинами роси душі зітхання:
І я собі полину вічним сном,
Вдихнувши  прояви   життя востаннє.


А хтось,відтак,безмежно молодий,
В садах за мене обласкає квіти:
І вже йому,колись мої сади,
Нехай прихилять долю,наче віти..!