Про телят i вiршi

Оксий Ожына
Розбрикалося теля --- не хоче в хлів...
В дядька вже не вистача  на лайку  слів:
І шкуринка,і налигач,і лозина --
Все теляті ні по чім!
                Немає спину...
Хвіст -- трубою;з-під копит до неба --- пил..
Звідки тільки
                у телятка стільки сил?
Вередливе,хоч таке іще мале,
Чим господар не вгодив йому?
Але
Набрикалося,втомилось і само,
Підмінили те теля ураз немов,
На подвір'я  покірнесенько прийшло..!



Отакі телята є і поміж слів:
Розбрикається якесь,не хоче в хлів
Вірша...
            і усе -- тобі на зло...
Вже й покинеш,
                а воно --- само прийшло!