Безпорадн сть

Ольга Карташова 2
Налляй мені чарку,
          шинкарю, - знеболити душу,
Заграйте, музики,
          щось ніжне – до щему, до сліз.
Я надто втомилась,
          але відчуваю, що мушу
Тягнути до скону
          цей, сповнений розпачу, віз.
Гірка безпорадність
          звела до безсоння всі ночі.
Злиденна буденність
          зробила нестерпним життя.
І годі заснути,
         допоки не виплачеш очі,
І різками душу
          шмагають чужі співчуття.
За що мені, Боже,
          ти дав цю занедбану долю?
Навіщо тобі знадобились
          мої каяття?
Благаю тебе,
          захисти мою душу від болю,
Коли я не варта
          принаймні людського життя.