Холодний легкодухий жданий ранок

Вера Свистун
Холодний легкодухий жданий ранок!
Цієї довго я чекала миті...
Ще п`ять хвилин і, задивуюсь сприті,
в обличчя сонце вранішнє загляне.

Стерню на полі - бороду небриту -
запінив березень м`яким беручим снігом.
Розкришує в лелітки-стрази кригу,
підштовхує струмочками до літа.

У надбережжя вгризлись гострі брили...
Тримайтесь не тримайтесь - час ваш вийшов!
Бентежно так, спливає повінь... В тиші
сховалась громовиці зжата сила.

Й мені в весну! Де нас чекає стріча?
На роздоріжжі? Чи доріг узбіччі?


легкодухий - боязкий, тремтячий; беручим - липучим; лелітки - іскри, громовиця - гроза